Gulas de porc


Gulas de porc PDF Imprimare Email
Luni, 07 Februarie 2011 12:41

Ingrediente necesare gulas de porc:
- jumatate de kilogram de carne porc;
- patru cepe medii;
- jumatate de kilogram de untura;
- trei rosii;
- o lingurita de boia;
- un catel de usturoi;
- un kilogram de cartofi;
- doi morcovi;
- o legatura patrunjel;
- chimen;
- 100 de grame de smantana;
- un litru de apa;
- sare dupa gust.


Modul de preparare gulas de porc :
- Alegeti o bucata macra de carne de porc apoi taiati-o bucatele si puneti untura la incins intr-o tava;
- Prajiti carnea iar dupa aceea o puneti intr-un castron astupata cu un capac;
- Caliti ceapa taiata marunt in tigaia in care ati prajit carnea iar dupa aceea adaugati si celalalte legume: usturoiul, reosiile taiate felii, morcovii rasi iar dupa doua minute adaugati si bucatile de carne prajita;
- Presarati condimentele dupa gust: boia, sarea, zahar, chimen si pieprul. Adaugati apa pana cand bucatile de carne sunt in totalitate acoperite.
- Lasati sa se coaca la foc mic apoi cand carnea este aproape gata adaugati o cana de apa si cartofii taiati;
- Cand s-au fiert si cartofii luati cratita de pe foc si adaugati smantana si patrunjelul verde tocat marunt;
- Apoi acoperiti cu un capac si lasati-o asa gulasul de porc pana la servire.
- Pentru realizarea gulasului de porc   este nevoie de circa o ora si jumatate si se poate servi atat cu paine cat si cu mamaliguta calda.

Pofta buna!!!

Ultima actualizare în Marţi, 22 Martie 2011 13:02
 


Sondaj

Cat de des consumati carne de porc?
 

Vizitatori online

Avem 3 vizitatori online

Retete Culinare cu Poze